fbpx
Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Monoporcja zachwycająca smakiem, aromatem i ... widokiem!

Zaskocz swoich bliskich wyjątkowym deserem przypominającym… jajko! Jego wnętrze do złudzenia przypominające żółto jajka ugotowanego na miękko, to aromatyczna żelka na bazie puree z mango oraz soku z kwaśnego yuzu. Zewnętrzna warstwa, przypominająca delikatną skorupkę jajka to mus z najwyższej jakości francuskiej białej czekolady oblany mieszanką białej i mlecznej czekolady. Chrupiący spód z francuską mleczną czekoladą i maślanymi ciasteczkami dodaje temu deserowi niepowtarzalnego charakteru.

Świąteczne monoporcje!

Zanurz się w krainie rozkoszy testując nasze dwie nowe, świąteczne monoporcje.

Baranek to deser intensywnie czekoladowy i niezwykle wilgotny. Jego głęboki smak czekolady doskonale łączy się z aksamitnym kremem na bazie francuskiej karmelizowanej białej czekolady, puszystym musem na bazie ubitej śmietanki i mlecznej czekolady oraz delikatnym kremem na bazie serka philadelphia.

Kurczaczek to z kolei delikatny lecz równie wilgotny deser wzbogacony karmelizowaną białą czekoladą. Połączenie aksamitnego kremu brulee z wybornej śmietanki, żółtka jajka i aromatycznej wanilii z Madagaskaru z delikatnym i puszystym sernikiem na zimno na bazie kremowego serka i mascarpone dodaje mu lekkości i subtelnego smaku. Całość jest uwieńczona błyszczącą polewą z francuskiej białej czekolady, tworząc niepowtarzalne arcydzieło, które rozbudzi zmysły każdego smakosza.

Wielkanocny Tort Świąteczny

Delikatny biszkopt bezowy przygotowany z mąki migdałowej stanowi perfekcyjną bazę do naszego tortu Wielkanocnego, który rozpływa się w ustach. Harmonijnie połączony z maślanym kruchym ciastem bez glutenu sprawia, że to doskonała opcja również dla osób unikających tego alergenu. Tort przełamaliśmy delikatnym kremem cytrynowym z dodatkiem ubitej śmietanki, który rozpływa się na języku, otwierając przestrzeń dla kolejnych doznań smakowych. Poczujesz lekkość i świeżość z każdym kęsem tego wyjątkowego tortu, wypełnionego puszystym musem z mascarpone, śmietanki oraz wanilii z Madagaskaru. Całość idealnie dopełnia intensywnie owocowa żelka, stworzona na bazie puree z marakui z Dominikany. Egzotyczny smak tego owocu w połączeniu z subtelnym biszkoptem, kruchym ciastem, kremowym musem i cytrynowym kremem tworzy niezapomniane doświadczenie smakowe, które rozświetli każde świąteczne spotkanie.

Pascha Wielkanocna

Witaj w świecie wyjątkowego smaku i wielkanocnej tradycji! Nasza Pascha to kuszący kruchy spód na bazie francuskiej wytrawnej czekolady, pokruszonych maślanych ciasteczek oraz belgijskich wafelków zapewniający harmonijną bazę dla tej wyjątkowej przyjemności. Głównym jej składnikiem jest ekologiczny twaróg w towarzystwie gotowanych żółtek i aromatycznych bakalii: pistacji, orzechów włoskich, orzechów laskowych, rodzynek oraz skórki pomarańczowej z Korsyki. Tworzą one niezwykłe połączenie smaków i tekstur, których musisz doświadczyć. Tę niebiańską ucztę dopełnia delikatny krem na bazie ekologicznego twarogu, śmietanki i mascarpone, zapewniający wyjątkowego bogactwa i gładkości.

Mazurek w nowoczesnej odsłonie

Mazurek to idealnie kruche i maślane ciasto bogate w żółtka i wanilię z Madagaskaru. To niezwykle delikatne ciasto skrywa w sobie również aromatyczny, zapiekany krem pistacjowy, przygotowany na bazie masła, jajek i mączki pistacjowej. Wypełnione musem na bazie francuskiej mlecznej czekolady oraz pasty z orzechów laskowych z Piemontu tworzy wyjątkowe połączenie słodyczy i intensywności smaku. Aksamitny krem na bazie karmelu i śmietanki dodaje temu dziełu sztuki słodkiej nuty, podczas gdy tradycyjny kajmak podkreśla jego wyjątkowość.

Ciasto baskijskie

Tradycyjny baskijski raj smaku w postaci delikatnego i rozpływającego się w ustach ciasta. To wyjątkowe dzieło składa się z dwóch warstw połączonych aromatycznym, intensywnie owocowym nadzieniem na bazie soku z mandarynek i skórki z mandarynek. Owoce dodają temu ciastu smaku świeżości i subtelnego cytrusowego akcentu. Poczuj autentyczność i bogactwo smaków tego wyjątkowego ciasta baskijskiego, które przeniesie Cię na malownicze uliczki baskijskich wiosek, gdzie smak i tradycja spotykają się w doskonałej harmonii.

Tradycyjna babka Wielkanocna

Babka Wielkanocna to nie tylko pyszne ciasto, ale także symbol wspólnego świętowania i tradycyjnego polskiego stołu wielkanocnego. Jej obecność na świątecznym stole dodaje uroku i wprowadza niepowtarzalny smakowy rarytas, zacierając granice między tradycją a współczesnością. Nasza wyjątkowa drożdżowa babka wyróżnia się swoim charakterystycznym smakiem. Duża ilość masła, rodzynek i wanilii z Madagaskaru sprawia, że rozpływa się w ustach.

Początkowo, babka wyrasta w foremce, tworząc kusząco złocistą skorupkę. Po upieczeniu, kiedy aromat wypełnia naszą Pracownię, nadchodzi czas na niezwykły finisz. Babka jest delikatnie nasączana syropem migdałowym z dodatkiem wody pomarańczowej, co nadaje jej nie tylko wilgotności, ale także unikalnego smakowego akcentu.

W tegorocznej ofercie proponujemy również mini wersje babki wielkanocnej do święconki.

Babka pistacjowo-malinowa, czy cytrynowa?

Musisz spróbować obu!

Nasza delikatna i wilgotna babka, której bazę stanowi pasta pistacjowa własnej produkcji to niezwykła kompozycja smakowa, która doskonale harmonizuje z aromatyczną galaretką malinową, przygotowaną na bazie puree z naszych sezonowych owoców. Ta babka naprawdę zachwyca, a intensywność smaku pistacji dodatkowo podkreśla polewa z francuskiej białej czekolady połączona z pastą pistacjową.

Babka cytrynowa z kolei to mistrzowsko przygotowane ciasto na bazie masła i jaj, wzbogacone nutami wanilii oraz świeżymi skórkami cytryny. Nasza babka jest obficie nasączona słodko-kwaśnym syropem cytrynowym, przygotowanym ze starannie wyselekcjonowanych owoców, co nadaje jej niezwykłej wilgotności i intensywności smaku. Aby uczynić doświadczenie jeszcze bardziej wyjątkowym, całość została oblana najwyższej jakości francuską białą czekoladą, tworząc połączenie, które rozpływa się w ustach. To nie tylko babka, to kawałek tradycji i czystego radośnie cytrynowego delektowania się, który z pewnością umili każdą chwilę słodkiego relaksu.

Zestawy wielkanocnych słodkości

dostępne w naszych cukierniach.

Nasze cukiernie

Wyjątkowe okazje w wyjątkowym miejscu