Poznaj cukierników KAISER Patisserie
Zespół KAISER Patisserie tworzą młodzi ludzie, którzy na co dzień szlifują swoje umiejętności pod okiem Dawida Makurata, szefa pracowni. Przedstawiamy zespół ambitnych pasjonatów słodkiego świata z ogromną wiedzą cukierniczą i nowoczesnym podejściem do deserów. Poznajcie Dawida, Saszę, Patryka i Magdę. To perfekcjoniści z niesamowitym talentem i zmysłem kulinarnym. Do każdego zadania podchodzą z pełnym zaangażowaniem, tworząc drużynę, której misją jest zadowolenie Klientów.
Dawid MAKURAT jest szefem pracowni cukierniczej w KAISER Patisserie. Mistrz cukiernictwa z 16-letnim doświadczeniem. Podczas tworzenia deserów inspiruje się tradycyjnymi recepturami, by połączyć je z nowoczesnym cukiernictwem. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał w latach 2005 – 2012 w cukierni na Kaszubach. W 2012 roku uzyskał tytuł mistrza cukiernictwa. Dalsza kariera zawodowa Dawida związana była z prestiżową cukiernią sopockiego hotelu Sheraton. To tam pracował u boku Andrzeja Frelaka – szefa cukierni. Równocześnie pracował w sąsiednim Grand Hotelu. Dwa lata później został szefem cukierni w pięciogwiazdkowym hotelu Rialto w Warszawie. W cukierni Umam miał okazję pracować z Krzysztofem Ilnickim. Dawid przyznaje, że właśnie w Umam nauczył się, jak wygląda praca z dużym zespołem przy tworzeniu cukierniczych dzieł sztuki. W Odette i Deseo współpracował z Piotrem Chylareckim, by w 2018 roku objąć stanowisko szefa cukierni w hotelu Raffles Europejski. Kierował także znaną w stolicy cukiernią Lourse, która po kilkudziesięciu latach nieobecności otworzyła się w hotelu Raffles Europejski Warsaw.
Oleksander KHRYSTIUK pierwsze doświadczenia w zawodzie cukiernika zdobywał w hotelu Fairmont Grand Kyiv. Sasza uczył się od mistrzów cukiernictwa z Francji, USA i Kanady. Po skończeniu studiów przeprowadził się do Gdańska i od razu podjął pracę w restauracji Mercato w hotelu Hilton. Poznawał techniki kuchni molekularnej wykorzystywane podczas powstawania klasycznych deserów. W Umam nauczył się, jak wygląda praca w cukierni butikowej. Jako szef cukierni pracował w hotelu Grand Sopot, Radisson Blue, Stary Maneż oraz firmie cateringowej. W KAISER Patisserie jest zastępcą szefa cukierni.
Patryk SZCZEPAŃSKI swoją przygodę z cukiernictwem rozpoczął ponad 10 lat temu. W hotelu Haffner w Sopocie pracował razem z Michałem Wiśniewskim, który jest Mistrzem Polski Cukierników. Patryk przyznaje, że praca u boku najlepszego cukiernika w kraju pozwoliła mu zdobyć cenną wiedzę oraz rozbudziła chęć dalszego doskonalenia umiejętności cukierniczych. Później, w hotelu Hilton w Gdańsku pełnił stanowisko szefa cukierni. Napędzany pasją i chęcią dalszego rozwoju podjął pracę u jednego z największych i wiodących producentów czekolady – Barry Callebaut z oddziałem w Łodzi. To tam uczył się od najlepszych cukierników w Polsce i na świecie. Jednocześnie, jako doradca technologiczny w Akademii Czekolady organizował szkolenia i warsztaty dla baraży cukierniczej. Zajmuje się doradztwem w zakresie cukiernictwa. W KAISER Patisserie pracuje na stanowisku technologa.
Magdalena ADAMSKA gotowanie daje jej wiele satysfakcji, jednak odkąd pamięta, większą radość sprawiało jej przygotowywanie słodkich deserów. W pracy przywiązuje niesamowitą wagę do perfekcji wykonania i walorów wizualnych. Jest laureatką Mistrzostw Polski w przygotowywaniu deseru. Miłośniczka francuskiego stylu i słodkich klasyków z tego regionu. Uwielbia minimalizm, zwraca uwagę na detale, estetykę i jakość produktów. Magda specjalizuje się w tworzeniu tortów artystycznych i nowoczesnych.