fbpx
Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Doświadczony zespół

Przedstawiamy zespół ambitnych pasjonatów słodkiego świata z ogromną wiedzą cukierniczą i nowoczesnym podejściem do deserów.

Zespół KAISER Patisserie tworzą młodzi ludzie, którzy na co dzień szlifują swoje umiejętności pod okiem Dawida Makurata, szefa pracowni.

Poznaj cukierników KAISER Patisserie

Poznajcie Dawida, Saszę, Patryka, Jarka i Magdę. To perfekcjoniści z niesamowitym talentem i zmysłem kulinarnym. Do każdego zadania podchodzą z pełnym zaangażowaniem, tworząc drużynę, której misją jest zadowolenie Klientów.

Dawid MAKURAT jest szefem pracowni cukierniczej w KAISER Patisserie. Mistrz cukiernictwa z 16-letnim doświadczeniem. Podczas tworzenia deserów inspiruje się tradycyjnymi recepturami, by połączyć je z nowoczesnym cukiernictwem. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał w latach 2005 – 2012 w cukierni na Kaszubach. W 2012 roku uzyskał tytuł mistrza cukiernictwa. Dalsza kariera zawodowa Dawida związana była z prestiżową cukiernią sopockiego hotelu Sheraton. To tam pracował u boku Andrzeja Frelaka – szefa cukierni. Równocześnie pracował w sąsiednim Grand Hotelu. Dwa lata później został szefem cukierni w pięciogwiazdkowym hotelu Rialto w Warszawie. W cukierni Umam miał okazję pracować z Krzysztofem Ilnickim. Dawid przyznaje, że właśnie w Umam nauczył się, jak wygląda praca z dużym zespołem przy tworzeniu cukierniczych dzieł sztuki. W Odette i Deseo współpracował z Piotrem Chylareckim, by w 2018 roku objąć stanowisko szefa cukierni w hotelu Raffles Europejski. Kierował także znaną w stolicy cukiernią Lourse, która po kilkudziesięciu latach nieobecności otworzyła się w hotelu Raffles Europejski Warsaw.

Oleksander KHRYSTIUK pierwsze doświadczenia w zawodzie cukiernika zdobywał w hotelu Fairmont Grand Kyiv. Sasza uczył się od mistrzów cukiernictwa z Francji, USA i Kanady. Po skończeniu studiów przeprowadził się do Gdańska i od razu podjął pracę w restauracji Mercato w hotelu Hilton. Poznawał techniki kuchni molekularnej wykorzystywane podczas powstawania klasycznych deserów. W Umam nauczył się, jak wygląda praca w cukierni butikowej. Jako szef cukierni pracował w hotelu Grand Sopot, Radisson Blue, Stary Maneż oraz firmie cateringowej. W KAISER Patisserie jest zastępcą szefa cukierni.

Patryk SZCZEPAŃSKI swoją przygodę z cukiernictwem rozpoczął ponad 10 lat temu. W hotelu Haffner w Sopocie pracował razem z Michałem Wiśniewskim, który jest Mistrzem Polski Cukierników. Patryk przyznaje, że praca u boku najlepszego cukiernika w kraju pozwoliła mu zdobyć cenną wiedzę oraz rozbudziła chęć dalszego doskonalenia umiejętności cukierniczych. Później, w hotelu Hilton w Gdańsku pełnił stanowisko szefa cukierni. Napędzany pasją i chęcią dalszego rozwoju podjął pracę u jednego z największych i wiodących producentów czekolady – Barry Callebaut z oddziałem w Łodzi. To tam uczył się od najlepszych cukierników w Polsce i na świecie. Jednocześnie, jako doradca technologiczny w Akademii Czekolady organizował szkolenia i warsztaty dla baraży cukierniczej. Zajmuje się doradztwem w zakresie cukiernictwa. W KAISER Patisserie pracuje na stanowisku technologa.

Yaroslav SEMKIV zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach, m.in. Ale wino, Epoka czy Concept 13. Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.

Magdalena ADAMSKA gotowanie daje jej wiele satysfakcji, jednak odkąd pamięta, większą radość sprawiało jej przygotowywanie słodkich deserów. W pracy przywiązuje niesamowitą wagę do perfekcji wykonania i walorów wizualnych. Jest laureatką Mistrzostw Polski w przygotowywaniu deseru. Miłośniczka francuskiego stylu i słodkich klasyków z tego regionu. Uwielbia minimalizm, zwraca uwagę na detale, estetykę i jakość produktów. Magda specjalizuje się w tworzeniu tortów artystycznych i nowoczesnych.