![](https://kaiserpatisserie.pl/wp-content/uploads/2022/01/20211130_102855-scaled.jpg)
Czekoladowe warsztaty z Kaiser Patisserie
Magdalena Adamska i Patryk Szczepański z KAISER Patisserie poprowadzili warsztaty z robienia czekoladowych lizaków. Zajęcia odbyły się w Przedszkolu Miejskim nr 21 w Słupsku.
Zapach czekolady i własnoręcznie wykonane lizaki
Na samym początku cukiernicy KAISER Patisserie opowiedzieli maluchom, jak powstaje i z czego składa się czekolada. Grupa zainteresowanych przedszkolaków słuchała z wielką uwagą, nie zdając sobie sprawy, że proces powstawania czekolady jest tak skomplikowany. Mali słuchacze mieli okazję również spróbować swoich cukierniczych zdolności podczas zajęć praktycznych. Po zdobyciu dużej dawki wiedzy w tak wyjątkowym temacie przyszedł czas na robienie czekoladowych lizaków. Każdy z maluchów mógł puścić wodzę fantazji, z czego w rezultacie powstały bardzo kreatywne i niezwykle smaczne dzieła sztuki. W całej sali rozchodził się cudowny zapach czekolady, a każde dziecko opuściło zajęcia z uśmiechem na twarzy.
![20211130_110153](https://kaiserpatisserie.pl/wp-content/uploads/2022/01/20211130_110153-scaled.jpg)
![20211130_100909](https://kaiserpatisserie.pl/wp-content/uploads/2022/01/20211130_100909-scaled.jpg)
Poznajcie Magdę i Patryka – cukierników z KAISER Patisserie
Magdalena Adamska specjalizuje się w tworzeniu tortów artystycznych i nowoczesnych. Jest laureatką Mistrzostw Polski w przygotowywaniu deseru. Od zawsze pasjonowało ją gotowanie, jednak jej serce skradły słodkie desery.
Patryk Szczepański jest cukiernikiem z ponad 10-letnim doświadczeniem. Zdobywał wiedzę u najlepszych polskich cukierników. Przez kilka lat prowadził szkolenia i warsztaty dla branży cukierniczej. Pracował również u jednego z największych i wiodących producentów czekolady – Barry Callebaut.